Translate

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Circlusion | a project to promote social circus | 18 - 24 May 2014




Τα «Παιδιά Εν Δράσει» διοργανώνουν τη διεθνή συνάντηση καλλιτεχνών και εκπαιδευτών τσίρκο «Circlusion» στις 19 – 23 Μαΐου, στο Ορφάνι Καβάλας. Η συνάντηση θα φιλοξενήσει 20 εκπαιδευτές και καλλιτέχνες του τσίρκο από 6 χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι για μία εβδομάδα καλούνται να συζητήσουν, αλληλεπιδράσουν, και ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με την κοινωνική διάσταση του τσίρκο. Πως μια παράσταση τσίρκο μπορεί να προσεγγίσει αξίες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία;

Η συνάντηση «Circlusion» αποτελεί την τελευταία ενός κύκλου εκπαιδευτικών συναντήσεων καλλιτεχνών τσίρκο με τίτλο «Social Educircation». Το διεθνές πρόγραμμα «Social Educircation» έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών τεχνικών τσίρκο και την προώθηση της εκπαίδευσης τσίρκο ως εργαλείο κοινωνικής ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καλλιτεχνικές ομάδες και σχολές τσίρκο από 6 διαφορετικές χώρες, οι οποίες διοργανώνουν θεματικές συναντήσεις και σεμινάρια καλλιτεχνών και εκπαιδευτών τσίρκο. Μέχρι στιγμής μέλη των Παιδιών Εν Δράσει έχουν συμμετέχει σε συναντήσεις που έλαβαν χώρα σε Ισπανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Αγγλία, Τσεχία και Βέλγιο. Στις συναντήσεις οι νέοι καλλιτέχνες έκαναν χρήση των δεξιοτήτων τους με στόχο την κοινωνική εργασία με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όπως Ρομά, περιθωριοποιημένοι νέοι, παιδιά και γονείς, άνθρωποι με σύνδρομο Down και ψυχικά ασθενείς, παιδιά και νέοι διαφορετικών εθνικών μειονοτήτων.

Στη συνάντηση μπορούν να λάβουν μέρος και νέοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Για συμμετοχή ή περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση στο marianthi@kidsinaction.gr (Mότα Μαριάνθη 6936142874)

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Social Educircation» στο http://www.educircation.eu/

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδιά εν Δράσει στοwww.kidsinaction.gr | press@kidsinaction.gr (Τάνια Χατζηιωάννου)



Δεν υπάρχουν σχόλια: