Translate

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Experimental Night 4 και 11 Φεβρουαρίου 2012

Δυο ερμηνευτές σε μία βραδυά πειραματισμού ταξιδεύουν τον θεατή για μία ώρα στον κόσμο του παιχνιδιού...

Ερμηνεία- Σύλληψη- Σκηνοθεσία : CHRISTIAN – Χρήστος Μπιράκος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 25- 30 λεπτα:

Ο Χρήστος Μπιράκος έχει ασχοληθεί με τις τέχνες του Τσίρκου – Θεάτρου Δρόμου, Ζογκλέρ – Ακροβατικής από το 1996. Από την αρχή της πορείας του ασχολήθηκε με τον εκσυγχρονισμό της τέχνης του ζογκλέρ εστιάζοντας τόσο στο τεχνικό όσο και στο καλλιτεχνικό επίπεδο της τέχνης. Έχει περάσει πολλά στάδια καλλιτεχνικής εξέλιξης και συνεχίζει να «προκαλεί» τα δεδομένα στην σκηνή αυτή.. Τελευταία έχει εστιάσει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες σε πιο πειραματικές φόρμες της τεχνικής ζογκλέρ, εστιάζοντας στην βάσει της τεχνικής αυτής που κατά την δική του καλλιτεχνική ταυτότητα στηρίζεται στην έννοια του «παιχνιδιού» και ότι συνεπάγεται μέσα από το παιχνίδι (φιγούρες, επιτραπέζια, σπαζοκεφαλιές, πάζλ κ.α).

Ερμηνεία- Σύλληψη- Σκηνοθεσία : Σπύρος ΠατεράκηςΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 25- 30 λεπτα:

Ο Σπύρος Πατεράκης έχει ασχοληθεί με το τσίρκο και τον χειρισμό αντικειμένων, το physical object theatre, το clowning και το στήσιμο site specific projects.

Έχει συνεργαστεί με πολλές σημαντικές ομάδες του χώρου (grotest maru,the garden project,derevo). Τα τελευταία 6 χρόνια γυρίζει την Ευρώπη με σκοπό να αναπτύξει την πορεία του σύγχρονου τσίρκου στην Ελλάδα με έμφαση στην ποιοτική πληροφόρηση, την ενημέρωση και την εκπαίδευση. Έχει επισκεφθεί και συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε όλο των κόσμο και έχει γνωρίσει καταξιωμένες φυσιογνωμίες του χώρου.

Σάββατο 4 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 21:00 µµ

Στον Χώρο QUILOMBO Στέγη Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Δρώµενων

Σερβίων 10 κ' Λ. Αθηνών, Ακαδηµία Πλάτωνος

Τηλ. 210 5227961

e-mail : info@quilombo.gr

Η οικονοµική ενίσχυση είναι προαιρετική


Δεν υπάρχουν σχόλια: